Bir Hata Bir İcat

2 yıl önce

Amerika’da, Avrupa’da en çok satılan kırtasiye ürünü olan post-it yapıştırıcı kağıtlar tüm öğrencilerin yardımcısı. Gün içerisinde çözülmeyen sorular, çalışılacak konular için sürekli faydalanıyoruz.

Peki bu kağıtların nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz? Gelin hep birlikte bir yanlışlar silsilesinin nasıl kolaylıklar ortaya çıktığına bakalım.

3M isimli Mühendislik firmasında çalışan Dr. Spencer Silver önderliğindeki ekip “dünyanın en güçlü yapıştırıcısı”nı üretmek ister. Bunun için çok sayıda fikirleri vardır. Üzerinde çalışmaya da başlarlar fakat sonuç pek istedikleri gibi gitmez. Yüzlerce fikir “hata, yanlış” olmuştur anlayacağınız. Fakat Dr. Silver’ın meslektaşı Art Fry’ın ise aklına ilginç bir fikir gelir: “Yapıştırıcıyı üretmek yerine yapışkanını kendi taşıyan bir kağıt çok daha iyi olmaz mı?”.

Kilise korosunda şarkılar söyleyen Art Fry, konser esnasında şarkıda kaldığı yeri sürekli unuttuğunu bunun için de kitap arasına koyduğu kağıdın bir süre sonra düştüğünü arkadaşı Silver ile paylaşır. İki arkadaş yapıştırıcı bir madde üretmektense kağıdın yapışkan maddeyle bütünleşik halde olması gerektiği fikrini şirketin yönetimine sunar. Yönetim ise cevap kağıdını farklı bir belgeye yapıştırark fikri kabul ettiğini mizahi bir şekilde belirtir.

Böylece gün içerisinde sıkça kullanılan ve çok sayıda kişinin oldukça faydalı gördüğü bu kırtasiye malzemesinin birtakım hata, yanlışların varlığından meydana geldiğini görürüz.

Ne demiştik canlı yayında da: Hatalarımız da bizim bir parçamız…

Kaynakça:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Post-it

Klinik Psikolog İlkem İşcan

Not:

Hatalar: Benden Bir Parça isimli canlı yayınımızı kaçırdıysan ya da tekrar izlemek istersen buraya tıklayabilirsin. 

İlginizi Çekebilir

© 2022 Koçum Yanımda | Tüm Hakları Saklıdır. © Koçum Yanımda, Doping Hafıza ürünüdür.